GB FI FR DE JP KR RU

Uutiset

Biofach 2018

Nordic Koivu osallistuu Biofach-messuille 14. – 17. helmikuuta 2018. Löydät meidät osastolta 8-207. Tervetuloa!


Biofach2018

Vuoden yrittäjä

Nordic Koivu Oy palkittiin maakunnallisella Vuoden Yrittäjä 2017 -palkinnolla marraskuussa 2017 Valtimolla maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa.


Susanna Maaranen


Vuoden Yrittaja


FSSC 22000

Nordic Koivu Oy noudattaa toiminnassaan tehokasta elintarvike- turvallisuuden hallintajärjestelmää ja on FSSC 22000 -sertifoitu.


FSSC22000


LEHDISTÖTIEDOTE;


NORDIC KOIVU OY JA TORNATOR Oyj YHTEISTYÖHÖN KOIVUNMAHLAN KERÄYKSESSÄ


Nordic Koivun ja Tornatorin yhteistyö avaa molemmille yhtiöille mahdollisuuksia laajentaa liiketoimintaansa. - Yhteistyö koivunmahlan keräyksessä johtavan kestävään metsätalouteen erikoistuneen yhtiön kanssa osaltaan varmistaa koivikoiden ja koivunmahlan riittävyyden tulevaisuudessa ja myötävaikuttaa Nordic Koivun koivunmahlan tuotannon voimakkaaseen kasvattamiseen kansainväliseen kysyntään vastaamiseksi, kertoo Nordic Koivun myyntijohtaja Susanna Maaranen.


Nordic Koivu Oy on tehnyt 20 vuoden toimintansa aikana järjestelmällistä pioneerityötä koivunmahlan kansainvälisen tunnettuuden luomiseksi ensin ainutlaatuisella kuluttajasektorille suunnatulla pullotetulla koivunmahlallaan ja sittemmin myös toimittamalla koivunmahlaa kosmetiikkateollisuuteen sekä kotimaiseen juomateollisuuteen. Yrityksen pitkäjänteisten kansainvälisten markkinointiponnistelujen sekä maailmalla voimakkaassa kasvussa olevan ”puuvesitrendin” ansiosta on kansainvälisten suurten juomayhtiöiden kiinnostus koivunmahlaan nyt merkittävästi lisääntynyt. Nordic Koivu Oy aloittaakin tänä keväänä yhteistyön usean kansainvälisen juomateollisuustoimijan kanssa. Tätä tarkoitusta varten yritys ottaa käyttöön uuden aseptisen suurastiapakkauslaitteiston.


Tornatorin tavoitteena on luoda kestävää hyvinvointia metsistämme ja entisestään monipuolistaa niiden hyödyntämistä. Laaja kaksoissertifioitu (PEFC, FSC) metsäomaisuutemme tarjoaa hyvän pohjan luonnontuoteteollisuuden ja Suomen biotalouden laajentamiselle. Yhteistyö innovatiivisen ja voimakkaaseen kasvuun tähtäävän Nordic Koivun kanssa avaa meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia, toteaa Tornatorin toimitusjohtaja Sixten Sunabacka.  


Nordic Koivu Oy on maailman johtava koivunmahlan tuottaja. Yrittäjät Arto ja Susanna Maaranen ovat kehittäneet maailman mittakaavassa ainutlaatuisen koivunmahlan keräys- ja tuotantojärjestelmän, joka mahdollistaa teollisen mittakaavan tuotannon ja optimaalisen mahlan laadun. Vuodesta 2006 lähtien yrityksen toiminnan kehittämiseen osallistuneet kokeneet bisnesenkelit ovat auttaneet toiminnan tason nostamisessa ammattimaiseksi ja tehokkaaksi liiketoiminnaksi. Nordic Koivun tuotannosta yli 97 % menee vientiin.


Tornator Oyj on johtava kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö Euroopassa. Tornatorin pääliiketoiminta on puuntuottaminen ja –myynti. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2015 noin 113 miljoona euroa ja taseen koko noin 1,2 miljardia euroa.  Konsernissa on töissä yli 200 henkilöä, joiden lisäksi yhtiön metsät työllistävät urakoitsijoita ja sopimusyrittäjiä sekä heidän työntekijöitään noin 700 henkilötyövuoden verran. Yhtiö omistaa noin 650 000 hehtaaria metsiä Suomessa, Virossa ja Romaniassa.


Yhteystiedot:

Myyntijohtaja Susanna Maaranen Nordic Koivu Oy, puh. +358405237348, susanna.maaranen@nordickoivu.com

Toimitusjohtaja Sixten Sunabacka Tornator Oyj, puh. +358400366148, sixten.sunabacka@tornator.fi

Anuga 2013 Köln, Saksa

Osallistumme Anuga-messuille 5. – 9. lokakuuta 2013 Kölnissä. Löydät meidät Suomen yhteisosastolta, ständiltä 11.1 D-045c. Tervetuloa!

Nordic Koivun kuluttajatuotteen lanseeraus Etelä-Koreassa

Nordic Koivu Oy solmi yhteistyösopimuksen korealaisen Hitejinro Beverage Co. Ltd -yhtiön kanssa (www.hitejinrobeverage.com). Hitejinro lanseeraa Nordic Koivu™ -koivunmahlan Korean markkinoille syyskuun alussa.

Biofach 2013

Nordic Koivu Oy osallistuu Biofach-messuille 13.-16.2.2013. Löydät yrityksemme Suomen yhteisosastolta, ständi numero 1-512. Tervetuloa!

Biofach 2012

Nordic Koivu Oy osallistuu Biofach-messuille 15.-18.2.2012. Löydät yrityksemme Suomen yhteisosastolta. Tervetuloa!

Biofach 2011

Nordic Koivu Oy osallistuu Biofach-messuille 16.-19.2.2011. Löydät yrityksemme Suomen yhteisosastolta nro 1/1-510. Tervetuloa!

Nordic Koivu Oy:n uusien toimitilojen avajaiset

Nordic Koivu Oy:n toimitilojen viralliset avajaiset pidettiin tiistaina 12.10.2010. Kutsuvieraita saapui paikalle ilahduttava määrä. Yrityksen hallituksen puheenjohtaja Juha Kurkinen toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi yrityksen historiasta. Kunnanjohtaja Olli Riikonen lausui kunnan tervehdyksen ja soitti hienon fanfaarin puheensa päätteeksi. Maakuntajohtaja Pentti Hyttinen avasi puheessaan maakunnallista näkökulmaa. Virallisten puheiden jälkeen juhlistettiin Hermannin Viinitilan valmistaman koivunmahlakuohuviinin ensimaistajaisia.

avajaiset

Nordic Koivu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Kurkinen

avajaiset

Kunnanjohtaja Olli Riikonen trumpettinsa kanssa

avajaiset

Maakuntajohtaja Pentti Hyttinen

avajaiset

Ensimmäisen mahlakuohuviinipullon avaus sapelilla, mestarina toimitusjohtaja Harri Turunen Hermannin Viinitilalta

avajaiset

Koivunmahlakuoharin maistelua kattoterassilla

avajaiset

Kutsuvieraita

 

Osoitteenmuutos

Nordic Koivu Oy muutti uusiin toimitiloihin syyskuun alussa. Uudet toimitilat mahdollistavat yrityksen toiminnan kehittämisen ja tehostamisen. Yrityksen uusi osoite on Sininentie 145 A, 82600 Tohmajärvi.Nordic Koivu™ koivunmahla osana taide-installaatiota.

Nordic Koivu™ koivunmahla oli osana Kaj Kalinin installaatiota "Ensimmäinen yö" Design Forum Finlandin kesän 2009 näyttelyssä Luksus 09. Kyseinen näyttely on nyt kutsuttu 19.11.-23.12.2010 väliseksi ajaksi The Artothèque de Caen - näyttelytiloihin Caeniin, Ranskaan. Luksus -näyttely tarjoaa eri näkökulmia ylellisyyteen perinteisestä luksuksesta ekoluksukseen ja yksilöllisistä tuotteista hyvän muotoilun synnyttämiin luksuskokemuksiin.

Kuvan näyttelystä ottanut: Laila AlanenNordic Koivu Oy:lle maakunnallinen ympäristöpalkinto

Pohjois-Karjalan ELY-keskus myönsi Nordic Koivu Oy:lle maakunnallisen ympäristöpalkinnon 4.6.2010. Palkinnon perusteluissa todetaan seuraavaa: "Nordic Koivu Oy:ssä on kehitetty pitkän hyllyiän omaava, avaamattomana huoneenlämmössä säilyvä, täysin lisä- ja säilöntäaineeton ja kuumakäsittelemätön pullotettu koivunmahla. Keräys- ja tuotantoprosessi on lähes ympäristöä kuormittamaton ja energiatehokas. Yritys on esimerkki uuden teknologian soveltamisesta perinteisen luonnontuotteen jalostamiseen ympäristömyötäiseksi vientituotteeksi."


Uudet toimitilat harjakorkeudessaan

Nordic Koivu Oy:n uusien toimitilojen harjannostajaisia vietettiin perjantaina 4.6.2010 Tohmajärvellä tuulisessa säässä. Toimitilojen rakennus etenee aikataulussaan ja yritys pääsee tekemään muuttoa elokuussa kesälomien jälkeen.


Kevään 2010 tuotantokausi

Kevään 2010 mahlakausi kesti kolmisen viikkoa. Kausi sujui hyvin sekä laadullisesti että määrällisesti.


Uudet toimitilat Nordic Koivulle

Nordic Koivu Oy:n uusien toimitilojen rakentaminen sujuu suunnitellun aikataulun mukaisesti. Uudet toimitilat sisältävät tuotanto-, varasto- ja toimistotilat ja rakennuksen pinta-alaksi tulee noin 900 m². Tilat valmistuvat elokuun 2010 loppuun. Koko Nordic Koivu Oy:n toiminta siirtyy uusiin toimitiloihin syyskuun 2010 alussa.


Koivunmahlan keräysverkoston kehittämishanke

Nordic Koivu Oy osallistuu Keski-Karjalan Kehitysyhtiön hallinnoimaan kolmevuotiseen koivunmahlan keräysverkoston kehittämishankkeeseen, joka alkoi maaliskuussa 2010. Hankkeessa luodaan mahlan alihankintakeräysverkosto sekä universaali mahlan luokitusjärjestelmä. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Nordic Koivu Oy ostaa kaiken tarvitsemansa koivunmahlan yhteistyökumppaneiltaan.


Asiantuntijalausunto Nordic Koivu koivunmahlan
soveltuvuudesta urheilukäyttöön

Venäjän valtiollinen tutkimuslaitos, joka tekee yhteistyötä maan olympiaurheiluvalmennuksen kanssa, on tutkinut Nordic Koivu Koivunmahlan ja antanut tuotteesta asiantuntijalausunnon.

Lausunnon mukaan Nordic Koivu koivunmahlaa voidaan suositella käytettäväksi rajoituksetta elimistön toiminnan optimoimiseksi vuotuisten harjoittelu- ja kilpailukausien aikana ammattiurheilijoiden valmennuksessa ja myös konkreettisten ylirasitusoireiden ehkäisyyn.

Lisäksi lausunnossa suositellaan Nordic Koivu koivunmahlan käyttöä aineenvaihdunnan nopeuttamiseen, aineenvaihduntahäiriöiden ehkäisyyn ja korjaamiseen sekä sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyyn urheilun ja joukkoliikuntalajien harrastuksen yhteydessä, toimintakyvyn optimointiin ja yleisen fyysisen työkyvyn kohottamiseen sekä elämänlaadun parantamiseen.

Lue koko lausunnon suomennos tästä.


Koivunmahla ja koivun siitepölyallergia

Nordic Koivu Oy on saanut yhteydenottoja koivun siitepölylle allergisilta henkilöiltä eri puolelta maailmaa. Useat allergikot ovat havainneet, että juomalla koivunmahlaa säännöllisesti sekä ennen koivun siitepölykautta että sen aikana heidän allergiaoireensa ovat helpottaneet. Tämän palautteen rohkaisemana Nordic Koivulla oli tänä vuonna jo kolmannen vuoden peräkkäin pieni vapaamuotoinen allergiatestiryhmä, joka raportoi päivittäin mahlankäytön vaikutuksesta allergiaansa.

Testin tulokset ovat lupaavia, testihenkilöt ovat kokeneet koivunmahlan säännöllisen käytön auttavan heidän allergiaoireisiinsa. On kuitenkin huomioitava, että kyseiset testit eivät ole virallisia ja suunnittelemmekin tutkimuksen käynnistämistä yhteistyössä yliopistojen kanssa virallisten tulosten saamiseksi.


Teollisuuden kiinnostus koivunmahlaan voimakkaassa kasvussa

Sekä kosmetiikkateollisuuden että juoma- ja elintarviketeollisuuden kiinnostus koivunmahlaan on voimakkaassa kasvussa. Teollisuudessa panostetaan tuotevariointiin hakemalla lisäarvoa luonnollisista raaka-aineista. Nordic Koivu Oy tuotti tänä keväänä koivunmahlaa suurastioissa useammalle merkittävälle teollisuusasiakkaalle räätälöidysti kunkin asiakkaan spesifien vaatimusten mukaisesti.


Tutustu koivumahlaan